Artose

Artrose is een reumatische ziekte en kan ontstaan na een gewrichtsontsteking of bij zwakke gewrichtsbanden. Het is een chronische aandoening en verloopt langzaam progressief. Dat wil zeggen dat het nooit meer overgaat en langzaam erger wordt. Het zorgt voor pijn en kan soms gepaard gaan met ontstekingen. Door het gebruik van medische softlaser kunnen pijnklachten sterk verminderd worden.

Gewrichtsklachten bij artrose

Klachten die je kunt ervaren bij artrose zijn pijn en stijfheid in:

  • Heupen;
  • Onderrug;
  • Nek;
  • Knieën;
  • Handen;
  • Tenen;
  • Schouders.

De pijn is vooral merkbaar na rust. Dit wordt ook wel startpijn genoemd. De klachten van pijn en stijfheid verminderen als je gaat bewegen.

Hoe ontstaat artrose

Artrose kan gewoon ineens ontstaan, maar ook na een gewrichtsontsteking of bij zwakke gewrichtsbanden.

Artrose is geen verouderingsproces, maar een reumatische aandoening. Het is niet te genezen en ontstaat door verzuring van het kraakbeen. Dat proces kan al gaande zijn lang voordat je klachten krijgt.

Doordat het kraakbeen wordt aangetast, gaan botten over elkaar schuren. Dit veroorzaakt pijn. Ook kunnen er aangroeisels vormen bij het bot. Dit beperkt de beweeglijkheid van het gewricht.

Klachten artrose verminderen

Wat we kunnen doen om de pijn te verminderen, is allereerst het lichaam ontzuren. Dat doen we met een voedingsprotocol en voedingssupplementen.

Daarnaast is het van belang dat je goed op je voeding let. Verzurende middelen zoals koffie, suikers en veel koolhydraten verzuren het lichaam en kunnen ook artrose achtige klachten geven.

Bij artrose slijt het kraakbeen en wordt het steeds dunner. Artrose kan in een verder gevormd stadium ook houdingsveranderingen geven omdat het lichaam extra bot aanmaakt op de aangedane plek.

Aan de slijtage kun je helaas niets doen maar aan de pijn des te meer. Dit doen we via een medische softlaser.

Medische softlaser

Laserlicht kan de pijn helemaal weghalen. Laserlicht in combinatie met voedingssupplementen kan verdere slijtage vertragen of zelfs stilzetten.

Door het gebruik van effectieve softlaser kan, binnen afzienbare tijd, het artrosegewricht pijnlozer zijn. Is de pijn eenmaal verdwenen, dan volstaat 1 maal per maand een behandeling met de laser.

Mijn praktijk is een van de eerste praktijken met een medische softlaser speciaal voor de behandeling van (onder andere) artrose.

Lees hier meer over de resultaten bij medische softlaser.

Samenwerking met fysiotherapeut

Ik adviseer om mijn behandelplan samen met een gedegen fysiotherapeut uit te voeren.

Het resultaat van de aanpak van artrose wordt namelijk veel beter als de spieren rondom de gewrichten aangesterkt worden. Hiervoor heb je de hulp nodig van een fysiotherapeut.

Ik help je graag verder om gezond en vitaal te worden en te blijven!

Ik stel mijn cliënten centraal en ben erop gebrand de oorzaak van hun klachten te achterhalen. Met ruim 25 jaar ervaring en grote vakkennis heb ik al veel mensen met zeer uiteenlopende fysieke en emotionele aandoeningen verder kunnen helpen.