Emotionele problematiek

Je onderbewustzijn beïnvloedt een groot deel van je gedrag en beslissingen. Op basis van je waarneming en het filteren van informatie vorm je dagelijks, vanuit terugkerende gedachtepatronen, bewust en onbewust je gedrag. Je gedachten kunnen je ziek of ongelukkig maken als je niet de juiste controle en inzichten hebt over de kracht van de gedachte. Bij Jolanda van Niftrik Healthcare maak ik gebruik van technieken om je gedachten positief te beïnvloeden: EFT en NLP.

Wat is EFT?

EFT staat voor Emotional Freedom Techniques en is een onderdeel van de energetische psychologie. Het is een methode om positieve veranderingen in je leven te bewerkstellingen door remmingen, angsten en andere negatieve emoties kwijt te raken. Deze techniek heeft een sterke invloed in bepaalde hersengebieden, vermindert te hoge prikkelactiviteit en verwijdert de negatieve lading van belastende herinneringen.

Wat is NLP?

Met NLP word je je bewust van je waarnemingen, gedachtepatronen en gedrag. Zo kun je veranderingen in jouw communicatie en gedrag maken om tot betere resultaten te komen. NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren en staat voor hoe je de wereld om je heen waarneemt en daarop reageert. Bij NLP ontdek je hoe je dingen doet, hoe je reageert of wat je waarneemt en hoe je dat effectiever of anders kunt doen. Bij NLP kijk ik samen met jou naar onbewuste strategieën die je motiveren, je creativiteit stimuleren en je in mogelijkheden laat denken. We ontdekken, gebruiken en veranderen deze patronen om jouw specifieke en gewenste uitkomsten te bereiken.

Welke klachten kunnen met EFT en NLP behandeld worden?

EFT kan ingezet worden bij volwassenen en kinderen met zowel lichamelijke als emotionele klachten zoals angsten, verslavingen of remmingen.

Video: Bruce Lipton over de kracht van de gedachten

Bekijk hieronder de fascinerende video met Bruce Lipton, een celbioloog die zich lang bezighield met de invloed van gedachten op ons leven. Hij vertelt hoe gedachten je ziek of ongelukkig kunnen maken en waarom positief denken niet voldoende is om veranderingen in je leven te bewerkstelligen. Ons onderbewustzijn beïnvloedt 95% van ons gedrag en beslissingen terwijl we in de veronderstelling zijn dat we voornamelijk met ons rationele bewustzijn keuzes maken. Ook legt hij uit hoe onbewuste programmering vanuit onze kinderjaren ons tot op de dag van vandaag nog beïnvloeden en hoe je vrij kunt komen van overtuigingen, angsten en beperkende gedachten die je ontwikkeling en groei remmen.

Meer weten over de behandeling van emotionele problematiek?
Wil je weten of deze behandeling geschikt is voor jou? Neem gerust contact op. We bespreken graag de mogelijkheden met je.

Ik help je graag verder om gezond en vitaal te worden en te blijven!

Ik stel mijn cliënten centraal en ben erop gebrand de oorzaak van hun klachten te achterhalen. Met ruim 30 jaar ervaring en grote vakkennis heb ik al veel mensen met zeer uiteenlopende fysieke en emotionele aandoeningen verder kunnen helpen.