Magneetveldtherapie

Electrische cel simulatie

Magneetveldtherapie maakt l gebruik van hoogfrequente, pulserende magneetvelden. Op deze manier wil men het ionentransport doorheen de wand van onze lichaamscellen vergemakkelijken. Deze magneetvelden zijn in dit geval dus uitsluitend van elektromagnetische aard. Ze ontstaan doordat een elektrische spanning wordt opgewekt in een spoel. Rond deze spoel ontstaat op zijn beurt een elektromagnetisch veld. Door deze elektrische stroom nu geregeld te onderbreken, ontstaan pulsen. Magneetvelden trillen op specifieke frequenties. Deze frequenties komen overeen met die van onze lichaamscellen. Dit fenomeen noemt men, in wetenschappelijke kringen, resonantie. Het is uitgerekend deze resonantie, die ervoor zorgt dat het magneetveld het trilling bereik van onze lichaamscellen en organen kan beïnvloeden.

Celstofwisseling

De magneetveldtherapie is een wetenschappelijk onderbouwde geneeswijze, die zowel onze gezondheid als onze vitaliteit bevordert en ondersteunt.

De gezonde lichaamscellen trillen voortdurend

Onze gezonde lichaamscellen trillen, en zijn dus voortdurend in beweging. Met een vaste frequentie, nemen onze lichaamscellen zowel voedsel als zuurstof op, en stoten ze onze afvalstoffen uit. Dit proces verloopt hoofdzakelijk via ionenpompen. Deze ionenpompen bevinden zich in de wand van onze lichaamscellen. Door het bestaande spanningsverschil tussen binnen- en buitenzijde van onze celwand, ontstaat een magnetisch veld rond onze lichaamscellen. Deze cel frequentie verschilt van orgaan tot orgaan. Alle ziekteprocessen, en dus zeker ook alle processen eigen aan lichaamsveroudering kunnen, via deze magneetveldtherapie aanzienlijk worden vertraagd, en in sommige gevallen zelfs gestopt worden.

Ontstaan van een ziekte

Een gezonde lichaamscel heeft een elektrische lading van minstens zeventig millivolt. Bij een lagere spanning, gaan onze lichaamscellen steeds minder voedingsstoffen en water opnemen, en zullen daardoor ook steeds minder koolstofdioxide en andere afvalstoffen afvoeren. Zo gaan onze cellen verzuren en uiteindelijk ziek worden.

Magneetveldtherapie is een eenvoudige, veilige en effectieve methode voor de behandeling van zachte weefsels, doorbloedingsstoornissen en de reductie van spanning en stress. Het geeft verlichting van pijnklachten en helpt het genezingsproces te versnellen. Magneetveldtherapie wordt zowel preventief als curatief toegepast.

Magneetveldtherapie kent een brede waaier van mogelijkheden, derhalve zijn er diverse toepassingen mogelijk. De onderstaande lijst is niet volledig… maar geeft u een beeld waar reeds bijzondere resultaten werden behaald.

 • Pijntherapie : betere functionaliteit van het bewegingsapparaat (spierpijn, rugpijn, spierspanning,
 • Lumbago, neksyndromen, fibromyalgie, CVS, MS),
 • Versterken van het immuunsysteem : verhoging van de afweer
 • Sneller herstel van botbreuken of sportblessures,
 • Verbetering van zuurstoftransport door rode bloedlichaampjes (hart- en vaatziekten, migraine),
 • Wondgenezing, bloedsomloopstoornissen, duizeligheid, oorsuizen (tinnitus), ademhalingsbeperkingen, coronaire ziekten,
 • Stimulering en verbetering van het metabolisme : desintoxificatie, ontslakking, ontzuring,
 • Harmonisatie van het vegetatieve zenuwstelsel: slaapstoornissen, stress vermindering, mentale stabiliteit, migraine, hypertensie, functionele stoornissen,
 • Genezen van huid-aandoeningen : eczeem, psoriasis, ulcera cruris, brandwonden, wondgenezing, afsterven weefsel (necrosen),
 • Sneller herstel
 • Hulp bij psychische aandoeningen : depressie, depressieve gemoedstoestand.

Ik help je graag verder om gezond en vitaal te worden en te blijven!

Ik stel mijn cliënten centraal en ben erop gebrand de oorzaak van hun klachten te achterhalen. Met ruim 25 jaar ervaring en grote vakkennis heb ik al veel mensen met zeer uiteenlopende fysieke en emotionele aandoeningen verder kunnen helpen.